Sæt dig selv fri

Vores hoveder er fyldt af tanker. Nogle tanker kan føles som stemmer og disse stemmer er ikke altid nogle, der støtter os. De hiver os i flere retninger, i for og imod, i enten eller, i skulle og burde og de gør os forvirrede og irriterede.
Nogle stemmer og dialoger i vores sind siger du er god og dejlig og andre siger du er forfærdelig og grim.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Husk på at du ikke er dine tanker! Men at tanker kan gøre noget ved dig!
Hav øje for dine tanker, undersøg dem, en del af dig kan godt se dem lidt udefra. Se at nogle af tankerne er aktiveret fra barns ben af, af autoriteter der ville passe på dig. Men i misforstået kærlighed (og frygt) er de kommet til at begrænse dig, så du er blevet frygtsom og usikker.
Vi kan være taknemmelige for hvad vores familiære baggrund bød os, for vores forældre handlede kun ud fra deres bedste ståsted, og vidste ikke bedre eller anderledes.
Men hvis du i dit voksne liv bakser med alt for meget kontrol og tanker, der styrer dig, som var du marionetdukke, så kan det være givtigt for dig at blive bevidst om, hvad der rumsterer af tanker hos dig.
Tankerne er en falsk autoritet. Hvilke dele siger hvad? Hvem er ”kontrollen”? Er det din ”mor” eller ”far” eller en ”lærer” eller andre autoriteter der fører ordet, og kontrollere dig?
Dine tanker blander sig med gamle overbevisninger, frygt, dom og kritik og også selvophøjethed og stolthed.
Når du f.eks. gør en ”fejl”  Du fik en parkeringsbøde eller faldt i sneen eller lavede en opgave forkert. Hvad tænke du så?
Er du efter dig selv, dunker du dig selv i hovedet?
Kommer du med udbrud/eller tænker du at du da heller ikke kan finde ud af noget, eller ”fjols”?
Det første skridt på vejen ud af dommen/autoritetens pegefinger, er at kunne erkende, at du kan lave en fejltagelse.
Det første skridt er ikke at tage noget personligt. Du er ikke dine tanker og du er ikke dine handlinger. Så når nogen, andre som dig selv, påpeger dit adfærd så hiv det ikke ind til dit værd/din kerne for derinde at blive personligt ramt. For du er helt ok!
Handlingen du gjorde, og som måske var en ”fejl”, skal du erkende uden at dømme dig selv, vær i nuet uden at slæbe rundt på fortidens stemmer. Slip ikke bare stemmerne der er rettet på dig selv, slip også tankerne der er løftede pegefingre om hvad andre tænker om dig! Vi er godt nok på overarbejde når vi har så travlt at vi også har tanker for hvad der rumsterer i andre folks hoveder… Bliv hos dig selv, og vær autentisk og venlig mod dig selv! og også venlig mod andre.
Vores tiltro til ”kontrollen” underbygges af vores frygt for, hvad vi ville være, hvis vi var foruden denne ”kontrol”
Så faktisk er det sådan at vi i almindelighed har en dyb mistillid til vores inderste selv. Faktisk har vi mistillid til den frihed, som vi (de fleste af os) går og længes efter. Så når vi snakker om frihed, så er den bedste frihed, at blive fri at de opdragende og korrigerende stemmer i vores hoveder.
Det handler om bevidsthed!
Når du tillader dig at have bevidsthed, kan du se dine tanker og du kan sortere i dem, smide Jante lov, overtro “plejer” og forældrestemmer ud, så du dermed kan gøre dig fri af at identificere dig med hvem du er i dine tanker.
Der kunne i dig ligge et ønske om at være alt andet end disse tanker.

Sæt dig selv fri!

 

 

 

 

Be first to comment