Sårbarhed er ikke det samme som svaghed!

Sårbarhed er ikke det samme som svaghed!

Man skal faktisk være modig for at turde vise sårbarhed.
Det kræver en hel del mere mod og styrke at satse at være følelsesmæssig end ikke at være det. Nok er det meget nemmere at gå i forsvar. Men bag forsvaret ligger de autentiske følelser, som vi beskytter.
Der kan være flere årsager til, at vi beskytter os. En af de almindeligste årsager til at vi går i forsvar, er frygten for at blive afvist. Frygten for at blive konfronteret med vores utilstrækkelighed. Vi kan have frygten for, at blive kasseret for den vi er, vi kan frygte at blive skubbet væk og deraf ikke længere høre til.
Vi alle har brug for at høre til. Og hvis vi har oplevet at blive afvist som barn, husker kroppen hvordan det var, og vi forsvarer/beskytter os. Vi kan komme til at forsvare os lidt kantet med vores skjold foran os, og vi agerer rigidt, så vi ikke tager noget (eller nogen) ind, og vi kan være tilbøjelige til ikke at lukke noget af os selv ud, andet end logik og stålsathed.
Så det er altså meget mere modigt at turde lægge forsvaret ned, og stå bund ærlig frem med følelserne, og deri også sin sårbarhed. Sårbarhed er i familie med kærlighed, empati, omsorg, deltagelse og taknemmelighed. Disse følelser indeholder vi alle sammen, de hører til de feminine af slagsen, og da det hele menneske indeholder både de feminine og de maskuline, er det naturligt (men ikke særlig normalt i vores del af verden) at være tro mod vores følelser.
Er man godt funderet i sit jeg, har man tilgang til hele paletten af følelser.
Opdragelse fra barndommen, overbevisninger om sig selv og vores egen indre kritiker er med til, at vi kan vakle i at have et autentiske følelsesudtryk.

Dette ved du måske godt, men hvis det kun er en viden, så mangler du måske at få det implementeret i kroppen, så du også er din viden.
Prøv at føre din viden i dit hoved ned i din krop (gerne med lukkede øjne og med dyb vejrtrækning)
Optag så sætningerne: ”sårbarhed er ikke det samme som svaghed!” ”sårbarhed er en del af de autentiske følelser”  “følelser er okay” ”sårbarhed er okay”,  ”jeg er okay!”

At turde være sårbar handler faktisk om at have selvværd nok til at blotte sig.

Så når vi er sårbare, er vi ikke svage, men til gengæld modige! Modig til at åbne hjertet og lade os påvirke!

 

 

 

 

 

 

Be first to comment