Så sagde hun til ham…

 

…..og hun holdt hans blik fast, og lod ham forstå, at hun ville sige ham noget vigtigt.
Han sad helt stille.
I en brøkdel af et sekund blev han lidt frygtsom, for han vidste ikke, hvad hun havde på hjertet.
Hun fik hans fulde opmærksomhed.

Med hjertebanken og krøllet stemmebånd og allerede fugtige øjne tog hun et stykke papir frem, hvorfra hun læste sine ord til ham:

”Jeg elsker dig!
Jeg elsker dig fordi
du vækker mig, hvis jeg er “faldet i søvn”.
Du skaber trædesten, som fører mig tilbage, når jeg har malet mig ind i et hjørne.
Du rummer alle mine følelser – også før jeg selv ved af dem.
Du kaster klarhed ud, når jeg kæmper med at træde vande i mit eget oprørske hav.
Du kan kalde mig hjem, når jeg i mine tankers ekko er faret vild.
Du lyser, når jeg famler i blinde.
Du er kæppen, der standser mit hamsterhjul.
Du stråler, når jeg fylder og tager lederskab.
Du lader mig fylde med min feminine energi, min impulsivitet og skøre påfund.
Du tager mig aldrig mig for givet.
Du følger mig tillidsfuldt, når jeg siger kom.
Du bliver aldrig træt af al den kærlighed jeg har til dig.
Jeg elsker dig fordi du er lige der, ved min side! hverken foran eller bagved, med ved min side.
Jeg elsker dig fordi du er dig – så jeg kan være mig.
Jeg elsker dig fordi, du lader mig elske dig”

Hun lagde papiret i skødet.
Og hun så at hendes kærlighedserklæring, trods de mange år de havde kendt hinanden, landede lige, hvor det skulle.

–  –  –  –  –  –  –  –

Vi kan tænke at det er “farligt” at blotte os. Tit foregår tankerne så hurtigt, at vi ikke lægger mærke til dem. Men ud fra tankerne, får vi lavet nogle leveregler om, at vi f.eks. skal holde kortene tæt til kroppen. Som jo handler om at passe på os selv.
Vores tanker kan vandre tilbage i fortiden, hvor vi måske har oplevelser liggende, der har såret os. Tanker om fortidens svigt og ømme følelser, kan gøre, at vi i nuet ikke tør kærligheden, for tænk nu hvis fortiden gentog sig.
Vores følelser mærker vi i nuet. Nuet er det eneste sikre vi har, men da vores tanker har stor indflydelse på os, er det værd at lægge mærke til, om vi trækker tanker om fortiden ind, så det bliver frygttanker, der giver os en bestemt følelse.

For at være tro mod vores følelser, er det vigtigste, at være tilstede lige her og nu. Og kan vi undgå at være i reaktion på fortidens smerte – og på denne smerte være bekymret for, hvad der kommer til at ske i fremtiden, så giver det dig bedre mulighed for at være tilstede, med hvad du mærker, sanser og føler lige her og nu.

Ovennævnte kvinde havde modet til at sige, hvad der var af følelser i hende.
Hendes hjertebanken handlede om den kropslige reaktion, der sker, når noget er vigtigt. Hendes stemmebånd var påvirket af den bevægethed hun følte, ved at skulle sætte ord på, og hendes fugtige øjne var kærlighed, når den sættes fri.

Hun var ikke afhængig af hans reaktion. Hun var ikke ude på at få de samme ord tilbage, om at han også elsker hende.
Hun har følelserne i sig, kærligheden i sig, om han gengælder eller ej. Det er rent udtalt fra hendes hjerte.
Det havde da været ærgerligt, hvis hun havde holdt på sig selv, og i frygt havde undladt at sige disse ord!

Hvor ville der være meget mere kærlighedsenergi mellem os mennesker, hvis alle os der går rundt og elsker, engang imellem satte flere ord på, og smukke begrundelser og årsager til hvorfor vi elsker.
I forhold til børn så elsk dem for deres adfærd, så vil de får selvtillid. Og elsk dem fordi de blot er til! og det vil være støttende til deres selvværd.

Hvad ligger der bag dine ord “jeg elsker dig”?

…. og har du overvejet at have gode følelser for dig selv?

 

 

 

 

 

Be first to comment