Kysset kan bringe dig hjem

Der er mange slags kys.

 

F.eks. er der kindkysset, som er kysset hvor kind til kind mødes, og hvor man giver et kys ud i luften og lyden af kys høres.
Det er en hilsen til goddag, og en udveksling af høflighed, i respekt, i rollespil og god skik.

Kys på kinden. Kysset som fysisk sættes i aftryk på den andens kind.
Kysset er sat i anerkendelse. Jeg kan lide dig. I taknemmelighed, ”jeg takker dig”

Kys på panden. Dette kys er beroligende, og et givende kys. Et kys der ikke har til formål at blive gengældt. Det handler om omsorg og at ”jeg giver til dig”

Kys på munden. Kysset som er flygtigt og hurtigt. Dette kys er familiært og venligt.
Det er kysset til goddag og farvel og til ”jeg ser dig”

Det lidenskabelig kys/det begærlige kys. Denne form for kys er sensuelt og seksuelt, og har toner af begær.
For at opnå det lidenskabelige kys, må du være tilstede. Tilstede i dette nu, hvor du kysser.
Hvis du tænker på alt mulig andet, så er du ikke tilstede i det nærvær, der skal til for at få bedst muligt ud af kysset.
For det handler om nærvær!
Din partner kan ikke mærke dig ordentligt, hvis du kysser pr. automatik og pligt.
En god måde at øve sig i nærvær, er at registrere sine sanser.
Helt bogstaveligt skal du lægge mærke til, hvad du dufter, ser, smager, hører og mærker. På den måde bliver du mere kontaktfuld, fordi du er lige her og nu med din kropsbevidsthed. Når du er i dine tanker, er du i dit hoved, og dermed ”forsvinder” du fra kroppen. Tanker splitter os oftest væk fra nærværet til os selv. Og har vi ikke ordentlig kontakt til os selv, så har vi det selvfølgelig heller ikke til andre.
God kontakt handler nemlig om, i nuet, at mærke hvad der rør sig i os selv (sanser og følelser) OG sætte ord på dem.
Kan vi rumme det´, kan vi også rumme hvad partneren har i sig.

Du skal faktisk gå lidt på ”opdagelse”. Registrer formen af din kærestes læber når du kysser, mærk blødheden, smag vedkommende, duft vedkommende. Vær tilstede lige der´ i kysset. Mærk dig selv. Registrer om du mærker noget i din krop. Stiger pulsen, og hjertebanken. Måske du har lidt sug i maven eller dit underliv rør på sig.
Tillad at det sker! (eller bliv ved til det sker ?)
Hav ikke mere travlt end at du tillader dig at være tilstede i kysset. Vi snakker jo kun om minutter…
Slip tankerne om at du enten var i gang med noget praktisk, eller at du er på vej ud af døren, på vej til at forholde dig til verden udenfor, til trafikken til arbejdsopgaverne… der´ kan du være, når du er der´. Så bliv i kysset lige her og nu. Bliv bliv bilv!
At være tilstede lige der´ hvor du er, er kunsten.
Når du spørger ind til hvordan din kærestes dag har været, og vedkommende svarer, så er det kontaktafbrydende hvis du ikke hører, hvad hendes/hans svar er, fordi du tænker på alt dit eget. Du er jo ikke tilstede, hvis du mentalt befinder dig i tankeprocesser enten i fortiden eller i fremtiden. Vi har ca. 60.000 tanker i døgnet, så klart at vi jævnligt forstyrres af tanker, men har vi bevidsthed om, at tankerne kan fjerne os fra nuet, så har vi mulighed for at bremse tankestrømme, og vende tilbage til nærværet via vores sanser og følelser.

Så når du kysser, er det af stor betydning for jeres forhold, at du er det kys du giver. At du er sammensmeltningen med din partner.

I det lidenskabelige kys handler det om at give slip, om at give efter, om at overgive sig! at hengive sig!

Give slip – på tanker og den indre stemme, der måske jager med dig, om at du ikke har tid, og egentlig skulle noget andet nu end at kysse

Give efter – for det oprindelige behov, der ligger i dig bag dit forsvar, om et intenst møde med din kæreste.

Overgive dig – til et nærværs øjeblik, uden kontrol og mål.

Hengive dig – til din partner, og lade dig i dette kys være frygtløs tilstede i nuet.

Kysset er en nem måde at komme hjem til sig selv på. Befriet af tankemylder, logistik og gøremål.

Kære mand tag absolut gerne initiativ til det lidenskabelige kys. Uden at komme til at lyde gammeldags, så ligger det urgammelt at kvinder gerne vil ”erobres” og mænd vil jo gerne have sin kvinde til at hengive sig. Så enkelt er det.

Tilbage til opskriften; observer dine sanser, deri kan du kun være tilstede i nuet. Benyt mindfulness principperne om ikke at tolke eller formode noget. Konkluder aldrig på din kæreste, forbliv nysgerrig og spørg hellere ind end digt om hvad der nu lige er med vedkommende…
Se din kæreste i øjnene, dvæl lidt der, og mærk at du er tilstede og registrer at du langsomt ”kalder” og drager din elskede til nuet.

Vid at de dybe kys udløser endorfiner i hjernen, også kaldet glædeshormonet. Du bliver altså gladere af at kysse, og du og din partners glæde binder jer sammen.

Så kys!

 

 

Be first to comment