Håb gør det ikke for dig!

Som Parterapeut er jeg med til at bryde illusioner ned i folks hoveder. Deres skæve forestillinger, frygt og bekymring og tolkninger på hinanden. I døgnet passerer ca. 60 tusinde tanker gennem hovedet, og masser af disse tanker forvrænger og forstyrrer, og kan spille os et pus. Tanker er blot en illusion og ikke virkelighed før der bliver sat ord på hvad, der rumsterer i deres hoveder. Virkeligheden og tankerne er sjældent identiske, så der skal luges ud af gamle overbevisninger, skyld og dårlig samvittighed. Vi skal have smidt kritik og dommeren over os selv ud.
Så i stedet for at tænke så meget, afvente og håbe på noget, så skal der handles, og skabes en vej.

Det er vigtigt at parret får sagt højt, hvad de har af ønsker og behov.

Et af hovedpunkterne vi arbejder på, er, at få mere dialog om følelser her og nu frem i lyset! Behov og mål skal italesættes, og der skal handles på hvordan!
Jeg godtager ikke “vi må se hvad tiden bringer..” “vi håber det bliver bedre..”
for disse sætninger tyder jo netop på at man venter! Venter på at noget udefra vil redde situationen. En venten på hinanden! Eller en venten på at ”håb” gør noget! Men håb gør jo ikke noget! Din egen handling kan gøre en forskel!
Parterne i parforholdet skal begge tage stafetten i egen hånd, og handle! gøre noget! og gøre noget anderledes end de plejer, (for gør de som de plejer, ja så bliver det som det plejer)

At handle er til gavn for den der handler (føler sig levende) og det er til gavn for parforholdet, der får et pift. Jeg ser parforholdet som et bål! Der skal lægges brænde på bålet for at det ikke går ud, og begge skal lægge brænde på bålet! Brænde er handling, og handling er at tage nye initiativer (store som små), det er invitationer, overraskelser, og ikke mindst at sætte ord på tanker og følelser, om drømme og hvor de sammen skal bevæge sig hen; mål og retning!

Hellere handle end ikke at handle. Jeg minder alle (også mig selv) om, at vi kan gøre tingene forkert, men vi er ikke forkerte! Hurra for initiativer!

Håb får os til passivt at se til.. ”måske en dag” Den dag kunne være i dag! Men kun hvis du tager et valg!

 

Be first to comment