En måde at have en sund og stærk krop på er, at du stoler på den!

En  måde at have en sund og stærk krop på, er at du stoler på den!
Prøv at se om du kan opgive kampen om at tvinge den i en bestemt retning, og i stedet underkaste dig kroppens behov.
Lyt til din mavefornemmelse, lyt til din intuition, den ved godt hvad du skal spise, og hvad du ikke skal spise. Men vær opmærksom på at det ikke er din indre dommer eller kritiker, du skal lytte til, det skal være den autentiske krops stemme du skal lytte til. Din intuition!
Intuitionen vil måske fortælle dig, at du en dag skal motionere energisk, og have det godt med det. Det kan også være den fortæller dig, at du skal ned i et lavere tempo og få slappet af.
Slip dine gamle overbevisninger, regelrettethed og stive vaner som modarbejder din intuition og mavefornemmelse.
Spis eksempelvis ikke op, hvis du mærker efter, at det ikke er det, du skal. (det påvirker alligevel ikke de sultne kinesere)
Tag ikke den sidste slurk kaffe, bare for at være høflig, for lytter du til kroppen, siger den måske: “nej nej! jeg er ikke en skraldespand!”
Din krop ved godt, hvad der er godt for den, så lyt.
At forkæle sig selv, er jo ikke bare det at købe sig en ny kjole, eller anskaffe sig en smart cykel eller gå på restaurant.. måske trækker ud maven ind i kjolen (ikke godt!) måske sidder styret på cyklen for lavt, så du belaster ryggen (ikke smart!) måske fik du en ret for meget på restauranten og får kvalme (ikke rart!) Så i hvert fald, få rettet det til så din krop trives godt. Du skal forkæle dig selv på den måde, at du lytter til den.
Stol på hvad din intuition siger.
Kroppen bliver mere veltilpas, hvis du tilfredsstiller dens behov. Måske den har brug for stilhed. Måske den har behov for at bevæge sig til musik. Måske den har brug for frisk luft. Måske den trænger til at sænke sig ned i varmt omsluttende vand. Følelser sidder også i kroppen, og måske kroppen trænger til, du lytter til de følelser, du har forsøgt at fortrænge. Bliv vred (du kan have ophobninger fra situationer du ikke fik sagt fra) Bank i en pude og få det ud!, eller giv slip på gråden (ny og gammel) så den kan få frit løb, eller få latteren frem, det frigiver endorfiner (kroppens lykkehormon) at grine, der må da være noget at grine ad (ellers find en komiker frem på skærmen)
Tag en velfortjent omsorgsdag til dig selv!
Måske din krop trænger til kærtegn og blive holdt om. Behovet for berøring!
Du kan jo bede din kæreste om massage (eller forkæle den ved at gå til massør)
Og meddel så at du ikke er bankekød, men at vedkommende gerne må lægge sjæl og kærlighed i berøringen.
Lyt til din krop, måske den vil have, at du skal rejse dig fra den stol, du har sidde i længe. Stræk dig så ofte din trop trænger (at strække sig giver energi og bedre gennemstrømning af blodet)
Stræk dig om du så sidder i møde, for det giver ilt til hjernen (som man jo engang i mellem kan have brug for til visse møder) Stræk dig også selvom dine kolleger glor mærkeligt på dig. Skab en god kultur med at være tro mod kroppen, og andre følger trop, når de ser hvor frisk DU er!
Din krop har brug for opmærksomhed og anerkendelse.
Det skal du selv give den!
Det handler ikke bare om at smile til spejlbilledet, når du har en god hårdag! Du skal give hele din krop positiv opmærksomhed. Anerkend at hver del har sin funktion, og tilsammen gør de det faktisk rigtig godt. Skulle du ønske dig det bedre end det, ja så trænger kroppen måske til, at du er nærværende med den, lytter og opfylder dens behov.
Lyt til hvad kroppen mener, er godt og skidt for dig. For den taler sandt! Stol på den, og begynd at være tro mod den.
Lyt til kroppen inden den giver dig et voldsomt vink med en vognstang, at den mener, hvad den sige til dig.
Hovedpine er ikke et symptom på ikke at trænge til sex. Hovedpine fortæller at kroppen faktisk har brug for sex. For med sex får du spændt af og dermed lettet spændingerne til hovedet. Lytter du til kroppen vil den måske sige, at den har brug for kun at tage imod, og så er det jo det´ du skal sige 🙂 og din partner vil sikkert være den glade giver. Det er jo en ære at give, og det er i taknemmelighed at tage i mod, så det er lige som det skal være!
I parforholdet giver det både næring til hinanden, og nærvær og intimitet med hinanden, at I sætter ord på jeres kroppes behov.
Lyt, stol og lær af din krop. Den er vis 🙂

Be first to comment